21 maart Doejemee bijeenkomst

Wat leuk dat er weer een volle zaal was bij de derde bijeenkomst. Dit keer was de warming up een Doejemee pub quiz door Margot opgezet. Wat bleek, dit werd als een leuke vorm ervaren om vaker te doen. ook op IJburg worden bij NAP met regelmaat  pubquizes gehouden. Een van de deelnemers regelde gelijk een Whatsapp groep Pub Quiz , die in Amsterdam omgeving vaker gaan spelen, borrelen en soms een hap samen te eten. 

Ook de andere Whatsappgroepen deden verslag en maakten bekend bij wie je kunt aanmelden, je hoeft je niet te beperken tot 1 groep, geef je op en kijk wanneer je zin hebt, de meesten vinden de afwisseling juist prettig  

Daarna waren er 2 inspirerende workshops

Workshop een gaf Raquel Diniz, ze liet ons ervaren hoe leuk het is om zogenaamde  ‘zentangles’ te maken Deelnemers die vooraf riepen,  ik heb niks met creatief en ik kan helemaal niet tekenen, bleken het juist wel leuk te vinden. Als je het vaker wil doen,  dan kun je zelfs elke woensdagochtend in Factor-IJ terecht en gewoon gaan zitten tekenen. Het kost je niks en iedereen zit lekker met eigen schetsboek te tekenen verven of aquarelleren. Het is Chat en Draw en Raquel is er dan ook,  je schuift gewoon aan  de tafel bij de koffiehoek.   

De tweede workshop werd door Heidi Rooijakkers gegeven over zingeving , wat drijft jou in je leven

Uit allerlei onderzoek blijkt dat zingeving bijdraagt aan:

  • voorkomen van ziekten
  • verbeteren van welzijn
  • vergroten van veerkracht en aanpassingsvermogen
  • langer leven in goede gezondheid

om het onderwerp heel praktisch te maken kregen we een oefening , iedereen maakte 3 foto’s die uitdrukken wat WAARDE heeft  voor jou persoonlijk en daarna kwamen er mooie gesprekken op gang over deze foto’s. Uiteraard vraagt een zoektocht naar zingeving meer tijd , maar dat kun je ook onderzoeken in langere workshops,  die met regelmaat in de flexbieb gegeven worden.   

 Kortom we gingen ook nog ZEN naar huis!